Yritystietohaku.fi – kusetusta ilmassa

YTH- Yritystietohaku- nimisestä firmasta soiteltiin minulle parisen viikkoa sitten kesken kiireisen työpäivän. Myyjä halusi kaupitella näkyvyyttä edustamalleni yhteisölle hakusanoihin perustuvaa näkyvyyttä Google mapseissa, siis Google Business- palvelussa joka aiemmin tunnettiin nimellä Google Places. Kiireen ja huolimattoman puhelun seurauksena puhelun aikana tapahtui ”tilaus”, jonka seurauksena tänään tuli lasku. Puhelu alkoi huijareille tuttuun tyyliin ”tarkistamme yhteystietonne ja osoitteenne”.

YTH- Yritystietohaun myyjä kaupitteli siis tätä palvelua: Maksamalla 90€ tiedot hakusanoituksineen säilyvät Google mapseissa 12kk. Puhelun aikana yritin väittää vastaan, mutta kiireen vuoksi heräsin todellisuuteen vasta puhelun päätyttyä, eikä myyjä tietysti vastannut puhelimeen kun yritin myöhemmin soittaa takaisin.

Tänään tulleeseen laskuun lähti samantien reklamaatio, jossa kieltäydytään maksamasta 90€ + alv suuruinen lasku.

Poimintoja reklamaatiosta

1. Googlen karttapalveluun, eli Google Business (entinen Google Places) syötetyt tiedot eivät vanhene itsekseen, kyseessä on ilmainen palvelu kuten itse tiedätte

2. Olen itse ylläpitänyt xxyy:n tietoja Google Business- palvelussa, ja minut on verifioitu palvelussa paikan omistajaksi jolla on lupa hallinnoida xxyy:n tietoja

3.Puhelun jälkeen päivällä kävin tarkistamassa xxyy:n tiedot, ja totesin syöttämäni tietojen hävinneen, mukaan luettuna hakusanoituksen ja valokuvat. Tarkoittaa sitä että joku on varastanut paikan omistajuuden, ja tässä tilanteessa epäilen omistajuuden varastajaksi YTH- Yritystietohakua. Epäilyksiä vahvistaa se, että myyjä kertoi puhelinnumeroni löytyneen Google kartoista. Puhelinnumeroani siellä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole koska aiemmin annetut tiedot on poistettu, joten myyjän on täytynyt saada numero sieltä ennen tietojen poistamista.

4. Xxyy:n tietojen ylläpitäminen on YTH- Yritystietohaun, kuten kaikkien muidenkin yritysten toimesta kielletty. xxyy:n tietoja saa ylläpitää vain xxyy itse.

5. Xxyy ei myöskään tilaa mitään muuta YTH- Yritystietohaun palveluita, joita tässä mahdollisesti yritätte samalla kaupitella.

6. Harhaanjohtavan myynnin lisäksi lasku ei edes sisällä erittelyä siitä mitä olette myynneet.  (laskun erittelynä tosiaan nimike: Infopaketti-1 12kk)

YHT- yritystietohaku on Apec yrityspalvelut Oy :n rinnakkaistoiminimi, eikä tämä yritys ole vasta kuin kolme kuukautta vanha.

Mitä opin? Ainakin sen että ”asiantuntija”kin (allekirjoittanut) saattaa mennä vipuun heikkona ja kiireisenä hetkenä. Kuinka paljon tätä kusetusta menee läpi niiltä yrityksiltä ja yhdistyksiltä, jotka eivät tiedä mainituista palveluista ollenkaan. Kai olisi OK myydä rehellisesti että voimme tiedot laittaa ellette itse osaa, mutta ihan turhaa väittää että itse syöttämäni olemassa olevat tiedot häviää ellei maksa laskua. Noh, onneksi heräsin ja ehdin infosin heti rahuria että ei maksa laskua mikäli sellainen tulee.

Aikaisemmin olen kertonut kuinka toinen yritys yritti samaa jekkua. Arvatkaa vaan tuoko kyseinen artikkeli hakusanaosumia tähän blogiin? Olisiko joku muu firma vielä halukas kauppaamaan karttapalveluita ja hakusanoitusta minulle?

ps. Pistin Googlelle tukipyynnön omistajuuden palauttamiseksi minulle, jotta minun ei tarvitsisi syöttää tietoja ja valokuvia uudelleen. Jos muistan niin voin myöhemmin ilmoitella onnistuiko, vai täytyykö minun minun vahvistaa omistajuus uudelleen ja syöttää tiedotkin uudelleen.

edit 11.7.2014. Muutama päivä sitten sain vastauksen reklamaatioon. Ei pahoitteluja ei selittelyjä, ei kieltämistä tai myöntymistä väitteitäni kohtaan. Lyhyt vastaus:Hei! Liitteenä pyytämänne hyvityslasku.

Mainos:Hyttyset Ja Puhelinmyynti Kuuluvat Kesään – Estä Puhelinmyynti Nyt

,

29 Responses to Yritystietohaku.fi – kusetusta ilmassa

 1. Petra Laine 23.7.2014 at 2.07 #

  Hei Sami! Minulle kävi kanssa köpelösti kyseisen yrityksen kanssa! Myyjä kahteen kertaan VALEHTELI minulle että minulla jo oli käytössä heidän palvelunsa!!! Kysyin siis suoraan että onko muka..itse kun en muista tällaista laskua koskaan maksaneeni. Vastaus oli aina vaan ”KYLLÄ ON!”. Myyjä oli muutenkin hyökkäävä ja erittäin kovaääninen joten koska luulin että kyseessä oli sopimuksen jatkaminen kai olin sitten suostunut sopimuksen tekoon. Lasku tuli pari viikkoa myöhemmin.. Tarkistin vanhoista papereistani ja eihän minulla mitään sopimusta ennestään heidän kanssaan ollut!!! Tein reklamaation ja olen käynyt tiukkaa vääntöä heidän kanssaan tällaisesta asiakkaan huijaamisesta.. Eivät suostu kauppaa purkamaan eivätkä hyvityslaskua lähettämään. Viimeiseen viestiini ei ole enää vastattu. Eräpäivä oli nyt 21.7.14 ja en ole sitä vielä maksanut mutta pelkään että kohta sieltä tulee uusi lasku korkoineen..sitten karhulasku..menee luottotiedot.. Ihan vaan periaatteesta haluaisin taistella tällaisia huijareita vastaan.. Mutta nyt en tiedä mitä tehdä enää kun eivät suostu purkamaan sopimusta. Sitä kun ei mukamas pysty purkamaan! :O

 2. samisepp 23.7.2014 at 8.12 #

  Kiitos viestistä! Tiesin että vastaavanlaisia tapauksia vasta on, mutta harmillista niistä on silti kuulla. Koska reklamaatio onnistui tällaiselta amatööriltä, miksei se onnistuisi myös muilta? Tähän liittyen laitoinkin sinulle sähköpostia. Vinkkejä ei pidä ottaa asiantuntijalausuntoina eikä faktoina enkä ota vastuuta lopputuloksesta 😀

 3. Sami Seppänen 23.7.2014 at 16.53 #

  Reklamointi yrityshakemistoihin toimii, kun sen tekee oikein. Sain kuulla ilouutisen,kommentin jättänyt Petra oli yön hikisinä tunteina laittanut uutta viestiä Yritystietohaulle ja tänään oli hyvityslasku saapunut. Toivottavasti muutkin uskaltavat laittaa samalla tavalla hanttiin.

 4. Erja 29.7.2014 at 10.42 #

  Arvasin, että kyseisestä yrityksestä ovat muutkin saaneet harmia. Minä olen kuulemma kesälomaltani vastannut työnantajaani koskevaan puheluun ja tilannut palvelun. Kun reklamoisin Yrityshaulle, että mistä numerosta he ovat minut tavoittaneet niin ilmoittivat, että 330000 -numerosta. Numero on kaupungin keskuksen ja voi yhdistää sen 13000 eri ihmiselle. Te, jotka olette yrittäjiä niin kannattaa informoida etujanne ajavaa yrittäjäyhdistystä, jotta voi informoida muita yrittäjiä olemaan maksamatta laskua. Näitä aiheettomien laskujen lähettäjiä on aina liikenteessä, mutta oikeudelliseen perintään asti eivät heidänkään rahkeensa riitä. Oikeudessa kun täytyy pystyä osoittamaan, että sopimus on syntynyt ja se on myyjän tehtävä 🙂

 5. Sami Seppänen 2.8.2014 at 18.47 #

  Kiitos Erjalle että jaoit oman kokemuksesi!

 6. Annika 8.8.2014 at 14.00 #

  Toimistossa työskentelevänä ja yrityksen asiakaspalvelusta vastaavana näihin ”tietojen päivitys” puheluihin saa vastailla jatkuvasti. Viimeisimpänä tosiaan tekstissä mainittu yritys, josta vastaanotin puhelun ensimmäisen kerran toissapäivänä. Mieshenkilö luurin toisessa päässä pyysi saada puhelimeen markkinoinnista vastaavaa henkilöä ja vastasin että kyseinen henkilö on tällä hetkellä lomalla ja kyselin mitä asia koskee. Myyjä selitti pitkästi mitä kaikkea heidän superpalvelunsa tekee ja ettei meidän tarvitse enää huolehtia suurin piirtein mistään yrityksen verkkonäkyvyyteen/-löydettävyyteen liittyen. Koska yritys, jossa työskentelen on suuren, globaalin yrityksen pieni sivutoimisto, kerroin myyjälle että valitettavasti meillä ei Suomen päässä ole valtuuksia tehdä mitään kyseisen kaltaisia sopimuksia ja kaikki tälläinen toiminta hoidetaan emoyhtiöstä rapakon toiselta puolen. Myyjä kohteliaasti kiitti ajastani ja lopetimme puhelun siihen.
  NO, tänään sain puhelun SAMALTA mieshenkilöltä ja jälleen olisi kaivattu markkinoinnista vastaavaa henkilöä. Oikein harmittaa, että itseltä tulee kuin apteekin hyllyltä vastaus että ”hän on juuri nyt lomalla” kun olisin voinut ennemmin tiedustella että enkös juuri toissapäivänä ilmoittanut ettei meillä ole valtuuksia mihinkään tämmöiseen… Yritin myös kysyä uudelleen mitä asia koskee mutta myyjä ei tänään suostunut sitä kertomaan vaan kertoi palaavansa asiaan. Katsotaan josko heti huomenna soittaisi uudelleen 😉

 7. Seppo Ahonen 20.8.2014 at 17.42 #

  Hei!

  Vaimollani on pieni ratsastustoimintaa harjoittava yritys. Yritystieto.fi laitoi laskuja ja väittää että heidän puhelinmyyjänsä on tehnyt sopimuksen kanssamme, vaikka emme ole sopimusta tehnnyt. Emme maksaneet laskua ja nyt on tullut jo karhulasku jossa peloitellaan perinnällä. Olemme reklamoineet asiattomista laskuista sähköpostitse ja vastaukseksi olemme saaneet että ”määräaikaista sopimusta ei voi perua”. Otimme yhteyttä poliisiin, jossa kehoitettiin vastaamaan sähköpostilla että ”olemme olleet poliisiin yhteydessä ja jos vielä tulee aiheettomia laskuja teemme rikosilmoituksen”. Poliisi kertoi että joissain tapauksissa tällä konstilla laskujen lähettäminen on saatu loppumaan.

  -Seppo-

 8. Seppo Ahonen 20.8.2014 at 20.25 #

  Korjaus edelliseen: Yritystietohaku.fi oli nimeltään tuo laskuja lähettävä yritys. Ei yritystieto.fi kuten edellä kirjoitin.

  -Seppo-

 9. Erja kakkonen 22.8.2014 at 16.57 #

  Olemme pieni yksityinen koulu ja meille myös kesän aikana tullut tällainen lasku. En nyt ole varma menikö sen joku jo maksamaan epähuomiossa, mutta kun tein reklamaation sain tietää että ovat kuulemma rehtorin kanssa 24.6.2014 tehneet puhelimessa sopimuksen. Tarkistan vielä onko tämä totta, että juhannuksena hän olisi oikeasti mennyt tilaamaan tämän palvelun, jolla ei ole mitään hyötyä koulullemme. Jotenkin en nyt vain niele tätä purematta… Ja sama Määräaikaisia tilauksia emme pysty purkamaan-vastaus on ensimmäisessä meilissä. Mikä se oikea tapa saada reklamaatio läpi sitten olisi? Mainitsin kuitenkin että menemme poliisin pakeille jos tätä ei peruta..

  Suuresti ärsyttää…

 10. Sami Seppänen 22.8.2014 at 17.19 #

  Jaa-a. Jos lasku on jo maksettu niin taitaa olla ns. paska housussa ja housut ruskeana. Mutta jos ei veikkaa niin ei voi voittaa! Muussa tapauksessa reklamaatioon selkeä ilmoitus että lasku riitautetaan ja asian vuoksi myös lähtee rikosilmoitus. Ja jos peruminen ei onnistu, myös oikeasti tehdä se rikosilmoitus vahvistamaan sitä että lasku ei ole riidaton. En ole lainoppinut, mutta käsitykseni on että kun lasku on selkeästi riidallinen, perintätoimisto ei voi tehdä tratan protestointia, eikä yrittäjältä siten mene luottotietojakaan. Asia käsitellään käräjäoikeudessa ja siellä laskun lähettäjä joutuu todistamaan sopimuksen olemassaolon. Aiheettoman laskun lähettäjälle on halvempaa luopua maksun vaatimisesta kuin se että kuluttaisi rahaa ensinnäkin menetetyn työajan muodossa näihin oikeusasioihin jos pienikin häviämisuhka on olemassa, ja tuleehan oikeudestakin kuluja.

  Joku oikeusoppinyt varmaan ärähtää näistä neuvoista, mutta ärähtäköön. Täsä mennään asenteella ja sillä mitä maallikko pystyy pykälistä tulkitsemaan.

 11. Seppo Ahonen 23.8.2014 at 8.23 #

  Hei!

  Minulle neuvottiin poliisista että jos vielä laskuja ilmaantuu, niin heti yhteyttä heihin. Sanoivat vielä että ”eiköhän asialle jotain voida tehdä”. Rikosilmoituksen myös kehoittivat tekemään, joko asemalla tai netissä.

  -Seppo-

 12. Eeva 24.8.2014 at 10.34 #

  Hei,
  samanlainen kokemus tältä kesältä. Nuorisoseuralle tullut lasku, josta reklamoidessa on ilmoitettu minun tilanneen palvelun. En ole edes sellaista puhelua saanut, saati että minulla olisi valtuuksia palvelua tilata. Yritysrekisterinumero on väärin, ”yrityksen” toiminta jotain ihan muuta kuin mitä haussa sanotaan ja muutenkin omituisia juttuja. Rikosilmoitus on työn alla, ja toinen reklamaatio lähetetty.

 13. Seppo Ahonen 26.8.2014 at 20.02 #

  Tänään tuli sähköpostissa ilmoitus tilauksen peruuttamisesta ja että laskun voi hävittää.
  Meinasin vastata ja kiittää. Mutta koska mitään tilausta ei ole koskaan edes tehty, niin ajattelin että en halua olla missään tekemisissä tyon puljun kanssa. Joten jätin kiittämättä.

  Seppo

 14. Mikko 24.9.2014 at 21.59 #

  MORO! Minua on pommittanut kaksi päivää yritystietohaku.fi niminen firma, en ole vastannut enkä aiokaan. Kokemusta on näistä huijareista jo entuudestaan nimillä suomen yritysrekisteri=SYR ja suomen numeropalvelu 16100.Molemmilla kerroilla tein rikosilmoituksen ja pääsin niistä eroon toisesta kylläkään ei niin helpolla,lasku oli alkuun 100-140 e ja lopulta kaikkine karhuineen 500e! Molempia firmoja yhdistää osoitteet itäsuomessa ja ainakin näistä toisella on 32 aputoiminimeä.Eli ei riitä kenenkään poliisin resurssit tutkia pidemmälle kun koko ajan nimi vaihtuu ja olisikohan aika vähän tarkistella viranomaisten tota osakeyhtiö lakia uusiksi T= yrittäjä.

 15. Ritva Karjalainen 25.9.2014 at 20.01 #

  Minulle myös tuli lasku ja sen mukaan olin 24.6.2014 tilannut palvelun puhelimessa. Reklamoin heti sähköpostilla ja pyysin hyvityslaskua. Hyvitystä eivät suostuneet lähettämään ja 2.7.2014 lähettivät sähköpostilla ”Mediakortin”, johon tiedot oli otettu sanasta sanaan kotisivuiltani ja lisäksi fax-numero, joka ei ole ollut enää 10 vuoteen käytössä, oli myös mediakortissa. Reklamoin tietenkin tätäkin ja pyysin hyvityslaskua, jota en edelleenkään saanut, vaan aikamoisia sähköpostivastauksia. Tuli huomautuslasku, ja nyt tänään 25.9.2014 tuli perintätoimistosta maksuvaatimus, jossa päivays 19.9.2014 ja eräpäivä huomenna 26.9.2014. Maksuvaatimuksessa lukee, että mikäli huomautettavaa, ottakaa yhteyttä ennen eräpäivää….

 16. Ritva Karjalainen 25.9.2014 at 20.11 #

  Laskuttavan yrityksen nimi on Apec yrityspalvelut Oy, ja aputoiminimi YTH-Yritystietohaku. http://www.ytj.fi :n mukaan rekisteröity maaliskuussa 2014.

 17. Tapani Heiskala 9.10.2014 at 21.23 #

  Kyseisestä yrityksetä soitettiinma 6.10.14 ja tarjottiin päivitystä vanhoihin tietoihimme, jotka olivat kuulemma heidän rekistereissään. Ilmoitin, että emme ota mitään maksullisia ilmoituksia, mutta jos halauvat veloituksetta tietomme rekisterissä pitää, on se meille ok. Hän ilmoitti, että näkyvyys on kyllä maksullista, jolloin ilmoitin hänelle uudelleen, ette ota mitään maksullisia ilmoituksia ja puhelu päätettiin siihen.
  Torstaina 9.10.14 sain kuitenkin jo MAKSUMUISTUTUKSEN viivästyskorkoineen. Aika veijareita ovat tosiaan.

 18. yrittäjät 9.12.2014 at 15.31 #

  Google päivityshuijaus jatkuu loputtomiin, ellei viranomaiset puutu pikaisesti laittomaan ja epärehelliseen myyntitapaan.

  Puhelu tuli numerosta +35844974039.

  Nainen puhuu robotin lailla eikä suostu edes kuuntelemaan yrittäjää!
  Pitääkö tästä tehdä rikosilmoitus?

 19. Joku vaan 15.12.2014 at 19.34 #

  Mikä siinä oikein on ettei näitä roistoja saada kuriin?

  Miksi yksikään poliitikko ei ole yrittäjän asialla? Suomen lainsäädäntö lienee maailman yrittäjävastaisin, ei mikään ihme ettei täällä synny uusia yrityksiä kun yrittäjän verotus on hirveä ja kaikki oikeusturva olematonta.

 20. Sami Seppänen 16.12.2014 at 22.53 #

  Hyvä että julkaisit myös puhelinnumeron josta soiton sait. Numero on tarttunut jo googleen ja muutkin pääsevät numeron perusteella perille soittajan suunnitelmista.

 21. Voittoa tavoittelematon yhdistys 14.1.2015 at 23.36 #

  Yhdistyksemme joutui samaisen huijausyrittäjän kohteeksi, ainoa paska puoli siinä on se, että laskut ovat jo perinnässä ja luottotietojen menetys erittäin lähellä, koska perintälaskut ovat menneet yhdistyksessä joskus vuosia sitten toimineen (nyt jo kuolleen) ihmisen nimellä ja osoitteella ja nyt vasta saimme ensimmäisen perintäkirjeen (joka on siis perintätoimistolle jo 4.) nykyisten toimijoiden haltuun.

  Olen reklamoinut asiasta nyt YHT;lle ja OK-perinnälle ja pyytänyt asiamiesapua kuluttajaneuvonnassa sekä lakimieheltä. Saas nähdä kuinka käy.
  Yhdistyksessämme tällä hetkellä toimivat jäsenet eivät edes tiedä mitä palvelua lasku koskee eikä palvelun tekemisestä ole minkäänlaista pöytäkirjapäätöstä.

  Yhdistyssäännöt vaativat että maksullisten palvelujen tilaamiseen ja sopimuksien tekemiseen tarvitaan aina kaksi nimenkirjoittajaa ja pöytäkirjapäätös, muutoin sopimukset eivät ole laillisia.

  Sekin että alkupäräinen lasku on päivätty viime syyskuulle 2014, joten senkään puolesta se kenen nimissä väitetään sopimus tehdyksi ei voi pitää paikkaansa. Aika naurettavaa,mutta vapaaehtoistoimijoilta mehut vievää toimintaa. Eikö näitä huijareita saada millään lopettamaan toimintaansa?

 22. Janne 30.1.2015 at 11.52 #

  Tänne Ahvenanmaallekin tuli soitto. Sanoin että mitä me täällä hurrisaarella teemme suomekileisellä tietosivuilla ja että ei kiitos. Lasku tuli ja perintälasku.
  Laitoin perintätoimistolle viestin että jos tulee lisää niin tästä tulee poliisiasia.
  Vielä joku soitti ja selitti jotakin meidän työntekijälle ja laittoi puhelinnumeron jonne pyysivät minun soittaa 0600303000, siis maksullinen numero….

 23. Sami Seppänen 3.2.2015 at 18.17 #

  Kappas. Tänään minulle on yritetty soittaa Yritystietohaun omistamasta puhelinnumerosta 0409335880 . Mielenkiinnolla odotan soittavatko uudestaan 🙂

 24. Ville 8.11.2016 at 14.46 #

  Tänään soitettiin yritystietohausta +358402158415. Kyselin vähän kuka siellä soittaa ja kun olin tietoinen tästä huijausfirmasta, sanoin tekeväni työtä ’vuokrapaikalla’, jonka hyväksyivät ja päättivät puhelut. Tästä puhelusta jos joku saa sopimuksen aikaiseksi niin aika vahvasti menee jo sitten.

 25. TMI MINÄ 26.3.2017 at 21.21 #

  Edelleen tämä sama firma ”yritystietohaku.fi” soittelee. Mitään en yritykselleni tilannut ja sähköpostiin tulee lasku. Kun heidän asiakaspalveluun (1,83/min +ppm) soittaa, niin vastauksista ei saa mitään selvyyttä ja viivyttelevät puhelua. Vaikka perun tilauksen, koska en ole mitään tilannut niin silti perään vaimolle hänen firman numeroon soitetaan ja tämä ”robottimainen” nainen vaan inttää, että sopimusta ei voi perua. Oli pakko kesken lopettaa ja kertoa asian menevän jatkokäsittelyyn mikäli vehtaaminen ei jo lopu. USKOMATONTA TOIMINTAA! mm puhelinnumeroa 0402158415 kannattaa välttää.

 26. markus 21.7.2017 at 16.53 #

  Mielenkiintoinen puliveivaus tämä yritystietohaku.fi. Lähettävät laskua yritykselle joka on perustettu kolme viikkoa sitten. Ovat ilmeisesti soittaneet alaikäiselle pojalleni kaupitellen infopaketti1:ä. Lasku joka on päivätty 14.7.2017 tuli tänään 21.7.2017 postitse ja eräpäivä on 24.7.2017. Summa on 101,06 € vaikka jo nettisivuilla ilmoitetaan hinnaksi 90 €. No, joka tapauksessa reklamoin asiasta yritystietohaku.fi:n asiakaspalvelun sähköpostin kautta jo pelkästään sen takia että kellään kolmannella osapuolella ja varsinkaan alaikäisellä ei ole oikeutta tilata mitään toisen yritykseen. On myös TÄYSIN ala-arvoista soittaa ja kaupitella jotain pakettia alaikäisille. Odotan saavani viikonvaihteen jälkeen hyvityslaskun.

 27. admin 21.7.2017 at 20.08 #

  Kiitos kommentista! Harmi että sama touhu vain jatkuu 🙁

 28. Noviisi 10.8.2017 at 13.34 #

  Ja täällä samanlaista ongelmaa ko.firman kanssa, todella harmittaa että menin halpaan vasta hiljattain maahan paluumuuttaneena : minne voin tehdä valituksen….

 29. admin 10.8.2017 at 18.44 #

  Tee reklamaatio todistettavasti,olisiko täällä tietoa ja käytännön vinkkiä? https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/perinta/perinnasta-valittaminen/

Vastaa